Arhippa – Nokka kohti etelää

Kristiina Lähde

Kovakantinen kirja

19,00  3,00 

Varastossa

”Häviääkö sinultakin häkki, kun suljet silmät?”

Kanarialinnun ja taksikuskin lämpimän humoristinen road trip

Kuraattori lähettää surullisen kanarialinnun pääkaupunkiin asti lääkäriin. Matkaa on ainakin sata kilometriä. Se taittuu Suhosen taksilla.

Ei aikaakaan, kun Suhonen laulaa tangoa ja pikku Arhippa sirkuttaa unelmistaan: pesästä ja poikasista, vapaudesta. Ja kun linnun pikkuruinen sydän osoittaa kohti etelää, Suhonen ei epäröi kääntää rattia kohti uusia seikkailuja.

Taksimatka, joka vie pääkaupunkia pidemmälle: linnun ja taksikuskin epätodennäköinen ystävyys liikauttaa niin pieniä kuin isojakin lukijoita.

Kristiina Lähde on Helsingissä asuva runoilija, kirjailija ja suomentaja. Hänen viimeisimmät teoksensa ovat romaani Joku on nukkunut vuoteessani (Teos, 2012), joka keräsi kasapäin ilahtuneita arvioita niin kotimaassa kuin Tanskassa, sekä runokokoelma Kuinka voisit minulta puuttua (Teos, 2014), joka valittiin Yleisradion Tanssiva karhu -ehdokkaaksi.

Jo kauan sitten Kristiina Lähde ajatteli, että kanarialinnun taksimatkasta pitäisi kertoa lapsille, ehkä parille aikuisellekin, mutta oli kevät ja hänellä oli niin tolkuttoman hauskaa lintuja tarkkaillessa, että hän viipyi pusikossa 30 vuotta. Lopulta hän tuli pois, koska kiikari oli pakko viedä huoltoon. Sillä välin kun kiikaria putsailtiin, hän ehti vihdoin kirjoittaa muistiin Arhipan tarinan.

Lisätiedot

Paino 250 g
Mitat 247 × 175 × 8 mm
Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Kuvittaja

Graafikko

EAN