Eero Aarnio – Värin ja ilon muotoilija

Aila Svenskberg

Kovakantinen kirja

41,00  6,20 

Varastossa

Runsaasti kuvitettu teos juhlistaa suositun popmuotoilijan tuotantoa ennennäkemättömän kattavasti.

Professori, sisustusarkkitehti Eero Aarnio (s. 1932) nousi kansainvälisiin parrasvaloihin 1960-luvulla Pallo-tuolillaan, ja hänen kynästään on siitä lähtien syntynyt lukemattomia rohkeita ja väreillä ilottelevia muotoilun klassikoita kuten Pastilli, Kupla, VSOP, Poni, Puppy, Tomaatti ja Formula. Viime vuosina Aarnio on ollut suuren yleisön suosiossa ennen kaikkea valaisinsuunnittelijana.

Eero Aarnio – Värin ja ilon muotoilija (toim. Aila Svenskberg) valottaa tuoreella otteella ja muotoilun ammattilaisten silmin Aarnion tuotantoa ja henkilökuvaa sekä kiinnostavia muotoilun ja ajan ilmiöitä 1960-luvulta nykypäivään. Kirjassa on myös ennen julkaisematonta kuvamateriaalia ja piirustuksia. Kirja tehdään yhteistyössä Designmuseon kanssa. Museo juhlistaa Eero Aarnion poikkeuksellisen tuotteliasta yli viidenkymmenen vuoden uraa laajalla näyttelyllä huhti-syyskuussa 2016.

Muotoilutoimittaja Aila Svenskberg on kirjoittanut muun muassa Avotakkaan, Dekoon, Glorian Antiikkiin ja Arkkitehti -lehteen muotoilusta, sisustamisesta ja arkkitehtuurista. Hän on myös toimittanut alan tietokirjoja Alvar Aallosta Ilmari Tapiovaaraan Alvar Aalto- ja Arkkitehtuuri -museoille ja Designmuseolle.

Lisätiedot

Paino 1370 g
Mitat 258 × 255 × 28 mm
Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Graafikko

EAN