Hiljainen talo

Orhan Pamuk

Kovakantinen kirja

32,00  7,00 

Varastossa

Monisyinen Hiljainen talo kuuluu Orhan Pamukin varhaistuotantoon.

Pamuk rakentaa kiehtovan mielenmaisemien kudelman viiden eri minäkertojan avulla. Romaanista voi löytää monia Pamukin myöhemmälle tuotannolle tunnusomaisia teemoja, kuten rakkaus, aika, muisti, historia ja identiteetti.

Romaani kuvaa kolmen sisaruksen vierailua 90-vuotiaan isoäitinsä luona pienessä merenrantakaupungissa lähellä Istanbulia. Eletään kesää 1980, vain muutamaa kuukautta ennen kuin armeija kaappaa vallan poliittisesti levottomassa Turkissa.

Fatma-mummi asuu vanhassa talossa, jossa häntä palvelee kääpiö nimeltä Recep. Iäkkään leskirouvan ja viisikymppisen Recepin sitoo toisiinsa kipeä salaisuus. Lapsenlapsista vanhin on Faruk, kirjailijanurasta haaveileva historioitsija, joka on hiljan eronnut ja kova ryypiskelemään. Pikkuveli Metin käy lukiota ja haaveilee opinnoista Amerikassa. Viides kertoja, Recepin veljenpoika Hasan, on mukana oikeistolaisen järjestön toiminnassa ja salaa rakastunut Farukin ja Metinin siskoon Nilgüniin, joka on kommunisti. Pinnan alla kytee hiljainen tragedia.

Teos on suomennettu EU:n Kulttuuri-ohjelman tuella.

Lisätiedot

Paino 484 g
Mitat 204 × 137 × 34 mm
Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Alkuperäisteos

Kääntäjä

Graafikko

EAN