Ihmisyyden vuoksi

Päivi Lipponen

Kovakantinen kirja

33,00 

Varastossa

 

”Ailan ajatukset vaelsivat Berliiniin. Vuosi 1938 oli luvannut niin paljon hänelle ja Franzille.”

 

Vuosi 2011. Yli 90-vuotias Aila istuu junassa ja matkustaa kohti Siperiaa, hän haluaa paikkaan jonne tietää Franzin joutuneen. Aila on kokenut liikaa, jotta voisi vielä saada rauhan.

Vuosi 1918. Aila syntyy Helsingissä kalliolaiseen työläisperheeseen. Hänen isänsä Timo on koulutuksen ja uusien kavereiden kautta ymmärtänyt, että eriarvoisuus on kiinni yhteiskunnan rakenteista. Timo herkistyy näkemään miten eriarvoisuutta uusinnetaan, ja kommunismista tulee Timolle elämä ja uskonto. Hän ei paneudu perheensä asioihin, vaan työskentelee vallankumousjohtajana Esplanadilla Smolnassa ja päätyy lopulta Venäjälle palvelemaan vallankumousta: valta, aate ja tehtävä ovat tärkeämmät kuin yhden perheen onni.

Pikku Aila adoptoidaan pakon edessä Katajanokalle, ja hänet kasvatetaan varakkaassa juutalaisperheessä. Nuorena neitona Aila viettää aikaa Berliinissä, jossa hän rakastuu Franziin, natsikriittiseen nuorukaiseen, joka kuitenkin joutuu sodan alettua Venäjän armeijan vangiksi.

Vuosikymmenten yli keskustelevat kirjeet ja ihmisiltä kuullut tiedot ovat vakuuttaneet Siperian-junassa matkustavan Ailan siitä, että periksi ei pidä antaa: Franzin kohtalo on mahdollista yhä selvittää.

Päivi Lipponen (s. 1967) on filosofian tohtori, historianopettaja, yhteiskuntaopin opettaja, kansanedustaja (2007-2015) ja kunnanvaltuutettu (1996-2015). Ihmisyyden vuoksi on hänen ensimmäinen romaani.

Lisätiedot

Paino 660 g
Mitat 233 x 161 x 36 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä