Ikuisuusvuonon profeetat

Kim Leine

Kovakantinen kirja

33,00  5,50 

Varastossa

Hurja matka valon ja pimeyden Grönlantiin

Ikuisuusvuonon profeetat on henkeäsalpaava kasvutarina valistuksesta ja sielun pimeydestä, vallasta ja vapaasta tahdosta siirtomaavallan Grönlannissa.

Morten Falck opiskelee papiksi 1700-luvun Tanskassa. Kun porvarillinen elämä alkaa ahdistaa, hän lähtee levittämään valistusta ja herran sanaa Grönlantiin. Mutta todellisuus siirtomaassa ei ole valoa ja autuutta: Ikuisuusvuonon perukoilla elää kapinallisia profeettoja, pyhyys on papeista kaukana, ja paikalliset eivät hevin sivisty. Mortenin on yhä vaikeampi pitää kiinni ihanteistaan, kun kohtalo heittää eteen kiusauksia ja kirkon tahto ei näytä käyvän yksiin grönlantilaisten parhaan kanssa.

Kim Leine kasvoi Norjassa jehovantodistajien parissa ja muutti teini-ikäisenä isänsä luo Tanskaan. Myöhemmin hän opiskeli sairaanhoitajaksi ja pakeni menneisyyttään haaveittensa siirtomaahan Grönlantiin. Siellä hän eli viisitoista vuotta, sopeutui grönlantilaiseen yhteiskuntaan ja kulki samalla oman matkansa pimeyden ytimeen. Kirjailija hänestä tuli vasta, kun alkoholin ja lääkkeiden väärinkäyttö vei häneltä lähes kaiken. Nykyään Leine asuu perheensä kanssa Kööpenhaminassa ja on päätoiminen kirjailija. Ikuisuusvuonon profeetat on hänen neljäs romaaninsa, ja se on voittanut lukuisten tanskalaisten kirjallisuuspalkintojen lisäksi vuoden 2013 Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Kirjan oikeudet on myyty 15 maahan.

Lisätiedot

Paino 654 g
Mitat 202 × 135 × 52 mm
Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Alkuperäisteos

Kääntäjä

EAN