Ilonpilaaja

Anni Ihlberg

Kovakantinen kirja

28,30 

Varastossa

Esikoisromaani naiseuden ahtaasta määritelmästä sekä siihen sopimattoman ihmisen osasta.

Ilonpilaaja on 2000-luvun kasvutarina tyttöjen ja poikien joukkueisiin jakautuneesta maailmasta sekä siitä, kuinka nuoriin naisiin kohdistuvat odotukset voivat musertaa, jos niihin ei onnistu vastaamaan.

Lotta on vääränlainen. Hankala tunnekimppu on kaukana säyseästä lettipäästä, joka hyvää koulua käyvän tytön tulisi olla. Vain jalkapallokentältä löytyy hetkeksi vapaus ja lupa näyttää sellaisiakin tunteita, jotka muuten pitää piilottaa. Vuosien varrella ahdistus kasvaa, sillä jopa taidekouluissa muiden toiveet ja katseet hallitsevat nuorten naisten elämää. Lopulta ahdistus kääntyy sisäänpäin ja saa niin kehon kuin mielenkin oireilemaan.

Uuden, omaäänisen tekijän romaani kuvaa tarkasti ja aidosti sukupuolittunutta koulumaailmaa, sisäistettyä naisvihaa sekä aikuiseksi kasvamisen vaikeutta. Nuoren kirjailijan kirkas katse paljastaa, kuinka rajattu nuoren naisen rooli yhä tänäkin päivänä on.

Anni Ihlberg (s. 1995) on espoolaislähtöinen, sittemmin helsinkiläistynyt dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen opiskelija Teatterikorkeakoulusta. Jalkapalloa harrastava Ihlberg on taideopiskelujen ja kirjoittamisen lisäksi työskennellyt lasten ja nuorten kanssa. Ilonpilaaja on hänen esikoisromaaninsa.

Lisätiedot

Paino 426 g
Mitat 211 × 134 × 32 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä