Kirjava käsikirja kestävään kehitykseen

Aleksi Neuvonen, Erkki Tuomioja, Kaarin Taipale, Liisa Rohweder, Peter Lund, Petteri Taalas, Sixten Korkman, Suvi Sojamo, Tarja Halonen

Kovakantinen kirja

35,00 

Varastossa

Kohti parempaa maailmaa

Miten suojella maapalloa tuholta? Miten lisätä maailman turvallisuutta? Miten jakaa hyvinvointi tasa-arvoisemmin? Entä miten voin itse vaikuttaa?

Yhdistyneiden kansakuntien kunnianhimoinen tavoite on vuoteen 2030 mennessä parantaa maailman rauhaa, turvallisuutta, hyvinvointia ja ekologista tasapainoa. Työkaluna on seitsemäntoista kohdan Kestävän kehityksen ohjelma, johon kaikki jäsenmaat ovat sitoutuneet.Presidentti Tarja Haloselle kestävän kehityksen periaatteet ovat aina olleet tärkeitä, ja tämä käsikirjakin on syntynyt hänen aloitteestaan. Se selventää paitsi kestävän kehityksen historiaa ja filosofiaa myös sen käytännön haasteita – niin globaalissa taloudessa ja politiikassa kuin suomalaisessa arjessa. Maailmanlaajuisesti on kyse esimerkiksi oikeudenmukaisuuden, naisten aseman ja koulutuksen parantamisesta – kaikki ne vähentävät köyhyyttä ja alttiutta kriiseihin. Ilmaston muuttumiseen taas vaikuttavat energiaratkaisut, teollisuuden kehittäminen ja kaupunkisuunnittelu.Mutta myös yksilön valinnoilla on merkitystä. Kirjava käsikirja kestävään kehitykseen haluaa avata ajattelun ovia, näyttää, miten yhteisessä maailmassa elämme, ja neuvoa, miten kuka tahansa voi ohjata kulutustottumuksiaan vastuullisempaan suuntaan.Kirjoittajina on sisä- ja ulkopolitiikan veteraaneja sekä talouden ja kansainvälisten suhteiden asiantuntijoita mm. YK-liitosta, ympäristöjärjestöistä, yliopistoista ja ajatushautomo Demos Helsingistä, Tarja Halosen lisäksi esimerkiksi kansanedustaja ja poliittisen historian dosentti Erkki Tuomioja, taloustieteilijä Sixten Korkman, Maailman Ilmatieteen Järjestön pääsihteeri Petteri Taalas sekä WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder. Kirjan toimittaa Helsingin Sanomien pitkäaikainen toimittaja, FT Suvi Ahola.”Kestävä kehitys on välttämätöntä sekä ihmiskunnan itsensä että planeettamme kannalta. Tämä merkitsee ajattelemattoman kulutuksen ja ahneuden loppua. Tai ainakin sen pitäisi merkitä, jos tunnemme yhteistä vastuuta yhteisestä tulevaisuudesta.” – Presidentti Tarja Halonen

Tarja Halonen on työskennellyt presidenttikausiensa jälkeen niin kotimaassa kuin erityisesti YK-foorumeilla kestävän kehityksen parissa. Hänellä on useita kansainvälisiä luottamustoimia, ja hän puhuu ja kirjoittaa aktiivisesti globaaleista kysymyksistä.

Sixten Korkman, Aalto-yliopiston emeritusprofessori, on pitkän virkamiesuran Suomessa ja EU:ssa tehnyt ekonomisti.

Peter Lund on Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori, joka tutkii tulevaisuuden energiakysymyksiä. Lund toimii kansainvälisillä foorumeilla, ja hänellä on lukuisia luottamustehtäviä.

Aleksi Neuvonen on suomalainen tulevaisuuden tutkija, yrittäjä ja ajatushautomo Demos Helsingin toinen perustaja.

Liisa Rohweder on WWF Suomen pääsihteeri. Hän on väitellyt kauppatieteen tohtoriksi kestävästä kehityksestä vuonna 2000 ja julkaissut mm. kahdeksan kirjaa aiheista yritysvastuu, ilmastonmuutos ja kestävän kehityksen edistäminen.

Suvi Sojamo työskentelee tutkijatohtorina Aalto-yliopistossa ja koordinoi tällä hetkellä Suomen tulevaisuuden energia-, ruoka- ja vesiturvallisuuteen ratkaisuja etsivää From Failand to Winland -hanketta.

Petteri Taalas on Maailman Ilmatieteen Järjestön pääsihteeri Genevessä ja virkavapaalla Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan pestistä 2016-19.

Kaarin Taipale on tekniikan tohtori kaupunkitutkimuksen alalta, kolumnisti ja mm. entinen Helsingin kaupungin virastopäällikkö, joka on toiminut myös kuntien kestävän kehityksen maailmanjärjestö ICLEI:n puheenjohtajana.

Erkki Tuomioja on mm. pitkäaikainen kansanedustaja ja entinen ulkoministeri, poliittisen historian dosentti ja Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja.

Lisätiedot

Paino 360 g
Mitat 222 × 142 × 21 mm
EAN

Kirjailija

, , , , , , , ,

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä