Kolme romaania – Ulvova mylläri, Hirtettyjen kettujen metsä ja Ukkosenjumalan poika

Arto Paasilinna

Jättipokkari

22,00  15,30 

Varastossa

Kolme Arto Paasilinnan rakastettua romaania yksissä kansissa.

Ulvova mylläri on kertomus Gunnar Huttusesta, joka saapuu peräpohjalaiseen kylään sotien jälkeen, panee tuota pikaa kuntoon vanhan päremyllyn ja ryhtyy hoitamaan kasvimaata. Ulvomalla tunteitaan ilmaiseva Gunnar ei kuitenkaan saa kaikilta ymmärrystä osakseen. Ahkera ja hyväsydäminen, mutta hieman omintakeinen mies ei kestä kyläläisten juorupuheita eikä virkavallan pikkumaisuutta. Hankaluuksiahan siitä seuraa, mutta ovelasti mylläri taistelee tiensä vapauteen.
Hulvatonta huumoria ja rehevää ihmiskuvausta on myös Hirtettyjen kettujen metsässä, jossa kolme konnaa päättää tehdä lopun köyhyydestään ja sieppaa muutaman kymmenen kiloa kultaa. Kaksi kaveruksista jää kiinni, mutta onhan rangaistuksen jälkeen odottamassa mahtava korvaus. Vapaaksi jääneen Oiva Juntusen mielestä hyvää kultaa ei pidä jakaa muille. Kun Oivan kavereiden vapaaksi pääsy lähestyy, hänet valtaa levottomuus: kaksi kovaa miestä on tulossa perimään osuuttaan. Ei auta muu kuin livistää ja kauas.

Romaanissa Ukkosenjumalan poika suomalaisten muinaiset jumalat ovat jo pitkään olleet huolissaan kristinuskon nimellä tunnetusta pakanauskonnosta. Jumalien kriisikokouksessa päätetään lähettää Ukko ylijumalan poika Rutja käännyttämään kansa takaisin oikeaan uskoon. Pian Suomen yli pyyhkäisee muutoksen aalto.

Arto Paasilinnan (1942 – 2018) teoksia on käännetty yli 40 kielelle. Useat hänen romaaneistaan ovat kääntyneet myös valkokankaalle niin Suomessa kuin maailmallakin. Erityisen suosittu Paasilinna on ollut Ranskassa, missä häntä on verrattu muun muassa Nobel-voittaja Gabriel García Márqueziin.

Lisätiedot

Paino 650 g
Mitat 211 × 135 × 44 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä