Kopautuksia – Kirjoituksia elämästä ja urheilusta

Henrik Dettmann

Kovakantinen kirja

31,00 

Varastossa

”Jos suurin tavoite on osallistuminen, ollaan kaukana urheilun ytimestä.”

Höyrypäästä ”zenvalmentajaksi” kasvaneen Henrik Dettmannin teräviä kirjoituksia urheilusta, yhteiskunnasta ja elämästä.

Koripallovalmentaja Henrik Dettmann on aina osannut tökätä oikeaan kohtaan. Hänen sanomisensa ja kirjoituksensa ovat herättäneet kiivasta keskustelua siksi, että ne ovat haastaneet vallitsevan ”totuuden” – ja siksi, että niissä on ollut perää.

Tähän kirjaan kootuissa Dettmannin kirjoituksissa saavat huutia urheilumaailman ja yhteiskunnan luutuneet rakenteet ja ajattelutavat, mutta samalla teksteistä huokuu laaja-alainen ymmärrys ihmisestä ja siitä, mikä saa meidät yltämään parhaimpaamme. Esiin nousevat avoimuus, erilaisuuden rikkaus, palava intohimo, laadun vaatimus, periaatteellisuus ja yksilön arvostaminen.

Dettmann myös kommentoi aiempia tekstejään ja kertoo oman ajattelunsa kehityksestä sekä osoittaa, miten Suomi nousi koripallossa harrastustasolta arvokisatasolle.

Kirjoitukset jatkuvat heinäkuulle 2021, ja uusissa teksteissään Dettmann muun muassa kertoo, miten perhe on kasvattanut häntä ihmisenä.

Henrik Dettmann (s. 1958) on Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja, joka on saattanut Susijengin nousuun. Dettmannilla on lähes 30 vuoden ja yli 400 ottelun kokemus maajoukkueiden päävalmentajana Suomessa ja Saksassa. Hän on valmentanut Suomen koripallomaajoukkueen EM-kisoihin vuosina 1995, 2011, 2013, 2015 ja 2017 sekä MM-kisoihin 2014. Saksassa Dettmann luotsasi koripallomaajoukkueen MM-pronssille 2002 sekä Mitteldeutscherin seurajoukkueiden FIBA Europe Cupin voittoon 2004. Dettmann on suosittu puhuja muun muassa yritysmaailmassa.

Lisätiedot

Paino 494 g
Mitat 222 × 142 × 33 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä