Kuun tuuli

Antonio Muñoz Molina

Kovakantinen kirja

32,00 

Varastossa

Hieno, nostalginen lukukokemus erityisesti niille, jotka olivat lapsia ja nuoria 21.7.1969, jolloin ihminen astui ensimmäisen kerran kuun pinnalle

Kirjan kertoja on 13-vuotias poika, joka asuu espanjalaisessa maalaiskylässä vanhempiensa ja isovanhempiensa kanssa, käy ankarien munkkien pitämää koulua ja pakenee elämänsä ahtautta kirjoihin ja elokuviin.

Eipä siis ihme, että Jules Vernen, Salgarin ja Wellsin kirjojen ääressä maailmanmatkoista haaveileva poika lumoutuu Apollo 11:n kuulennosta, jota kirjassa seurataan lähtölaskennasta aina Armstrongin, Aldrinin ja Collinsin ensimmäiseen kuukävelyyn ja nukkumiseen avaruuskapselissa.

Jännittävän kuulennon rinnalla kulkevat arki, murrosiän kuohut, koulu, kirkko ja vanhempien elämässä vieläkin tuntuvat sisällissodan traagiset muistot, sekä pojan salaisempi elämä, johon kuuluvat kirjat, elokuvat ja televisio, nuo portit suureen maailmaan.

Kiihkeä tiedon ja sivistyksen puolestapuhuja Muñoz Molina on helppolukuisimmillaan tässä herkästi aikuistumista käsittelevässä kirjassa.

Lisätiedot

Paino 390 g
Mitat 240 × 136 × 27 mm
Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Alkuperäisteos

EAN

Kääntäjä