Luutarhurin tapaus – Oskari Onniston uskomattomat vastoinkäymiset

Roope Lipasti

Kovakantinen kirja

4,00 

Varastossa

Suomen Neropatti on syntynyt! Uusi, huumoria ja sarjakuvaa yhdistävä kirjasarja

Oskari Onnisto aloittaa uuden sarjan, jossa opitaan, kuinka monella eri tavalla teinipojan on mahdollista munata itsensä täydellisesti. Kirja avaa painajaismaista kouluarkea hervottomalla huumorilla!

– Meillä on luokan kassassa nyt 34 euroa, luokanvalvojamme laski. – Sillä päästään koulun takapihalle ja takaisin, jos hyvä tuuri käy.

7 A:n opettaja on luvannut oppilaille luokkaretken. Oskarin ja kavereiden silmissä siintävät New York, Pariisi ja turkoosi meri. Todellisuus on karumpi: luokkaretki tehdään kaivokseen, joka on koko kaupungin ylpeys. Paha vain, että Oskarin isä sattuu olemaan kaivoksen johtaja… Nolouden huippu saavutetaan, kun isä lähtee heille oppaaksi. Maan alla luokkaretki saa jo lähes painajaismaiset mittasuhteet, kun he tapaavat omituisen Luutarhurin. Tämä otus on ihan liian mielikuvituksellinen ollakseen edes olemassa, mutta silti se saa aikaan jopa uskomattomamman rumban kuin rehtori Limatainen maan päällä. Ja se on sitten jo aika paljon.

Roope Lipasti (s. 1970) on lietolainen kirjailija ja kolumnisti. Hän on vastuussa tämän kirjan huumorista. Lipastin lapsille ja nuorille suunnattu Viikinki-trilogia (2015-2017) on palkittu Lasten LukuVarkaus -, Kirjava Kettu – sekä Anni Polva -palkinnoilla.

Anton Lipasti (s.1996) on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun elokuvalinjalta. Hän on vastuussa tämän kirjan hulvattomista sarjakuvista. Isä ja poika ovat aiemmin julkaisseet yhdessä yhteiskuntakriittistä Kimmo Kotka -sarjakuvaa.

Lisätiedot

Paino 288 g
Mitat 222 × 141 × 18 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Kuvittaja

Sarja