Maa kuin veri

Katriina Ranne

Kovakantinen kirja

24,90 

Varastossa

Moniääninen romaani neljästä sukupolvesta sademetsän keskellä, verenperinnöstä ja paremman elämän tavoittelusta

”Minä olen sademetsässä asuva suomalainen. Suomessa en ole koskaan käynyt, eivätkä siellä käyneet äitini tai isäni tai edes isoäitini, ja silti he kantoivat aina Suomea mukanaan.”

Kaarlon perhe lähtee Lahdesta kohti Argentiinaa vuonna 1906. Kotikaupungissa partioivat santarmit, ja työläisen toimeentulo on niukkaa, mutta Atlantin takana luvassa on oma maatilkku ja paratiisin hedelmiä, vapautta ja vaurautta, Colonia Finlandesa.

Maa kuin veri on runsas ja väkevä kertomus neljän sukupolven kohtaloista kaukaisessa siirtokunnassa, vanha kotimaa sydämessä. Vaikka matkaan lähdettiin suurin odotuksin, elämä on tropiikissakin ankaraa. Ester jatkaa isänsä maiden viljelyä, vaikka vuosien kuluessa machetet vaihtuvat raivaustraktoreihin. Hänen elämänsä muuttuu kuitenkin täysin, kun eräänä päivänä oveen koputtaa tuntematon nainen. Eero on aina nähnyt pidemmälle kuin kylänsä rajat. Ensimmäisen tilaisuuden tullen hän jättää kaiken ja lähtee merille tavoittelemaan suurta unelmaansa. Aina on siirtokunnan viimeinen suomenkielinen asukas. Kun hän ystävystyy sademetsässä asuvan guarani-pojan kanssa, hän ymmärtää, millaista on elää, kun ympäriltä katoavat puut.

Katriina Ranne (s. 1981 Noormarkussa) on lahtelainen kirjailija, joka on julkaissut kaksi romaania ja kaksi runokirjaa ja suomentanut afrikkalaisen runouden antologian. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi Lontoossa. Tätä romaania varten Ranne vieraili Argentiinassa haastattelemassa suomalaissiirtolaisten jälkeläisiä sekä guaraneja. Maa kuin veri on fiktiivinen romaani, joka sai alkunsa kirjailijan Argentiinaan muuttaneen isoenon tarinasta.

Lisätiedot

Paino 516 g
Mitat 221 × 146 × 36 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä