Maukan ja Väykän matkakirja

Timo Parvela, Virpi Talvitie

Kovakantinen kirja

21,00  6,30 

Varastossa

Rähjääntyykö Maukan ja Väykän ystävyys reissussa?

Matkustaminen voi olla yhtä riemua – tai sitten ei! Maukka-kissa ja Väykkä-koira ottavat uudet kokemukset vastaan kumpikin omalla mutta yllättävällä tavallaan.

Maukka uhkailee joka syksy lähtevänsä etelään, mutta tällä kertaa matkasta tulee totta. Kissa aivan tärisee jännityksestä ja innosta. Mukaansa se kaappaa ystävänsä Väykän, joka jo lähtiessä huolehtii: tuliko ovi lukkoon, jäivätkö valot päälle, entä takan pelti… Maukka onnistuu menomatkalla tuhlaamaan yhteisen matkakassan kameraan, joten perillä hyvät neuvot ovat kalliit.
Kuumassa ja okrankeltaisessa Italiassa molemmista matkalaisista paljastuu uusia piirteitä. Väykkä ihastuu kovasti muhevan mullan maahan, jossa viljely on helppoa. Viikunoita, persikoita, sitruunoita… nami! Ja kas kummaa, käytännöllinen ja avulias koira on myös se, jonka on helppo ystävystyä paikallisten kanssa. Maukan mieleen sen sijaan alkaa hiipiä koti-ikävä…
Kirja on kuin hauska tilkkutäkki tekstikatkelmia ja kuvia. Virpi Talvitien väri-ilotteleva kuvitus on tällä kertaa erityisen runsasta.

Kirkkonummelaisen Timo Parvelan lasten- ja nuortenkirjoja luetaan monissa maissa. Erityisesti Saksassa hän on suunnattoman suosittu. Parvela tunnetaan myös käsikirjoittajana ja kolumnistina.
Hyvinkäällä asuva mestarillinen Virpi Talvitie on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja. Hänen kuvansa ovat täynnä oivaltavia yksityiskohtia, ja ne kertovat aina oman tarinansa.

Lisätiedot

Paino 328 g
Mitat 209 × 165 × 13 mm
EAN

Kirjailija

,

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sarja

Sivumäärä

Graafikko