Mieletön vilppi – Tositarinoita suuresta taidehuijauksesta

Jouni Ranta, Marko Erola

Kovakantinen kirja

33,00  28,10 

Varastossa

Suomalaisen taiteen kissankultakauden loppunäytös

”Minua on osoiteltu jos jonkinlaisilla pyssyillä ja koitettu vähän ampuakin, mutta koskaan ei ole pelottanut niin kuin pelotti silloin, kun kaivoin hanskalokerosta pistoolin ja panin sen nahkatakin taskuun.”

Kohumuistelmissaan Vilpitön mieli Jouni Ranta kertoi, miten hän myi Suomen täyteen väärennettyjä taideteoksia. Jatko-osa Mieletön vilppi astuu gallerioiden kirkkais­ta valoista alamaailmaan, missä arvotauluista ja niistä syntyneistä veloista taistellaan pistooli kädessä. Äänessä on nyt myös mestariväärentäjä Veli Seppä, joka kertoo, miten peräkärryjen hitsaajasta tuli Schjerfbeck ja Léger ja miten ahneus sai lopulta mielettömät mittasuhteet.

Taidekauppias ja taidemaalari saavat huomata, ettei rikokselle voi antaa vain pikkusormea – se vie koko miehen, perheen ja pahimmassa tapauksessa hengen.

Jouni Ranta teki taulukauppaa yli 30 vuotta mm. Turussa ja Helsingissä toimineissa gallerioissaan. Vuonna 2005 hän sai runsaan kahden vuoden vankeustuomion väärennösten levittämisestä. Marko Erola on kirjoittanut useita kirjoja. Erolan ja Rannan yhdessä kirjoittama Vilpitön mieli (2017) valotti suomalaisen taidebisneksen pimeää puolta ja herätti ilmestyessään suurta huomiota.

Lisätiedot

Paino 350 g
Mitat 222 × 142 × 22 mm
EAN

Kirjailija

,

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä