Mörkövahti

Tuutikki Tolonen

Kovakantinen kirja

19,00  5,00 

Varastossa

”Hassut hurjat hirviöt meets Naapurini Totoro, Narnia & Maija Poppanen!”

Saatte mahdollisuuden osallistua salaiseen erikoistestiin. Kotiinne saapuva hoitaja on tehtäväänsä täydellisesti koulutettu puoli-ihminen, vanhanaikaiselta nimitykseltään mörkö tai metsäpeikko…

Hillan (11 v), Kaapon (9 v) ja Maikin (6v 4 kk) kesäloma alkaa jännittävissä merkeissä. Äiti on voittanut kahden viikon rentoutusloman Lapissa ja siksi ajaksi lapsille tulee kodinhoitaja: mutta ei tavallinen hoitaja – vaan mörkö! Pian paljastuu, että useat lasten kavereistakin ovat saaneet kotiinsa hoitomörön. Tosin monet möröistä eivät ole tippaakaan kiinnostuneita hommastaan. Lapset alkavat ottaa selvää, mistä möröt oikeasti ovat tulleet – ja miksi? Ikivanhasta mörkötietokirjasta lapset saavat tärkeitä vihjeitä, samoin Maikin kylpytakilta, jonka kanssa Maikki käy pitkiä ja mielenkiintoisia keskusteluja. Tuutikki Tolosen vauhdikas ja hauska Mörkövahti sopii hyvin myös pojille. Pasi Pitkäsen ilmeikäs piirroskuvitus vie kielen mennessään. Mörkövahdin käännösoikeudet on myyty Saksaan, Espanjaan (espanjan ja katalaanin kielelle), Romaniaan, Viroon, Unkariin, Yhdysvaltoihin ja Kiinaan.Teos palkittiin Arvid Lydecken -palkinnolla 2016 ja raadin perusteluissa sanottiin mm: ”Tuutikki Tolosen Mörkövahti on omaleimainen, tuore ja taidokas romaani, joka tavoittaa saumattomasti lapsi- ja aikuisyleisön. Hahmot ovat samastuttavia, kerronta sujuvaa ja mörköjen arvoitus koukuttaa.”

Tuutikki Tolonen on kirjailija, sanataideopettaja ja lasten kirjallisuuslehti Vinskin toimittaja ja hänet on palkittu sanataidekasvatustyöstään lastenkulttuurin valtionpalkinnolla. Tuutikki Tolonen on kirjoittanut aiemmin satukokoelman Joulusatuja (Tammi, 2013). Lisäksi hän on kirjoittanut lastenkirjoja yhdessä Eppu Nuotion kanssa.

Lisätiedot

Paino 530 g
Mitat 219 × 141 × 25 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sarja

Sivumäärä

Kuvittaja

Graafikko