Muistelmat. Osa 1

Bob Dylan

Pokkari

10,00  3,10 

Varastossa

Nobelin kirjallisuuspalkinto 2016!
 
Bob Dylan kertoo muistelmissaan, kuinka hän nousi maailmanmaineeseen ja ajautui umpikujaan, josta selviytyäkseen hänen oli luotava jotakin ennenkuulumatonta.
 
Bob Dylan saapui peukalokyydillä New Yorkiin keskitalvella 1961. Greenwich Villagen hämyiset baarit tarjoilivat aluksi vain satunnaisia säestyskeikkoja, mutta nuorella Dylanilla oli jo kristallinkirkas visio tulevaisuudestaan. Leppoisten poplaulujen aika olisi pian auttamatta ohi, ja Dylan halusi laulaa sanomalehtien uutisotsikoista ja niihin liittyvistä ihmiskohtaloista.
 
1960-luvun loppupuolella Dylan – ”sukupolvensa tuntojen tulkki” ja ”messias” – kamppaili median ja
palvovan yleisön luomia rooleja vastaan. Legenda oli vieraantunut täysin paitsi konserttiyleisöstään myös kappaleidensa sisällöstä. Mies itse tunsi olevansa hukassa. Hänen oli kadottava tai löydettävä taiteelleen uusi suunta.
 
Harvoin haastatteluja myöntävä Bob Dylan näyttäytyy muistelmissaan tavallisena kuolevaisena uransa kriittisimmissä vaiheissa. Muistelmien toista osaa ei ole vielä kirjoitettu.
 
”Dylanin Muistelmat auttaa ymmärtämään Yhdysvaltain kulttuurihistorian yhden merkittävimmän hahmon
sielunmaisemaa.”
The Oregonian
 
”Kuin löytäisi Shakespearen kadoksissa olleet päiväkirjat – – Kenties kaikkein intiimein 20. vuosisadan legendan omaelämäkerta.”
Daily Telegraph

Lisätiedot

Paino 170 g
Mitat 179 × 110 × 19 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Alkuperäisteos

Kääntäjä