Muistojen kirja

Petina Gappah

Kovakantinen kirja

8,90 

Varastossa

Palkitun zimbabwelaiskirjailijan hurja romaani naisesta kuolemansellissä

Zimbabwelainen Petina Gappah on juristi ja kirjailija, jonka kertomuskokoelma Tanssimestari ja muita tarinoita Zimbabwesta (suom. 2009) sai Guardianin esikoiskirjapalkinnon. Nyt hän kuvaa kaoottista kotimaataan koskettavassa romaanissa Muistojen kirja.

Memory on syrjitty albiino joka istuu Hararen pahamaineisen vankilan sellissä ja odottaa kuolemantuomionsa täytäntöönpanoa. Häntä syytetään valkoisen kasvatti-isänsä murhasta. Hän kirjoittaa elämäntarinaansa amerikkalaiselle lehtinaiselle, jonka vaikutusvalta saattaisi auttaa tuomion kumoamisessa. Vahvatunnelmaisessa tekstissä tuoksuvat niin trooppiset kukat kuin vankilan vessasangotkin. Gappah näyttää, mikä on politiikan vaikutus yksilön elämään. Kuinka paljon muistin varaan voi rakentaa, ja entä jos muistot paljastuvatkin valheellisiksi?
”Petina Gappahin tarinat nykyisestä Zimbabwesta ovat ehkä viime vuoden parasta poliittista kirjallisuutta.” – Maailmankirjat
”Gappah ei osoittele eikä paasaa. Hän osaa näyttää. Viisi tähteä.” – Voima

Petina Gappah on zimbabwelainen kirjailija, jolla on oikeustieteen tutkinnot Cambridgesta sekä Gratzin ja Zimbabwen yliopistoista. Hän on varmistanut osallistumisensa Helsinki Lit -tapahtumaan keväällä 2017.

Lisätiedot

Paino 370 g
Mitat 203 × 134 × 29 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Alkuperäisteos

Kääntäjä