Onko teillä tämmöistä?

Sinikka Nopola

Kovakantinen kirja

23,00  6,30 

Varastossa

”Hän oli sanonut kolmekymmentä vuotta ei, mutta sitten, yhtenä aamuna, hän päätti sanoa kyllä. Kun päivä oli päättynyt, hän oli saanut porttikiellon postiin, antiikkiliikkeeseen, kirjakauppaan ja suutariin.”

Nopola leikittelee uskomuksilla ja ennakkoluuloilla. Soljuvan tekstin takana odottaa usein yllätys, koominen käänne: me emme ole sellaisia kuin kuvittelemme eikä ole maailmammekaan.
Jo tekstien nimet antavat viitteen tragikomedioista: Ensimmäinen virheeni, Ensimmäinen lääkärisarjani, Ansku, Pera ja hutsut, Ansku, Pera ja kansainvälisyys sekä Vanhus joka kyllästyi muistelemaan.
Onko teillä tämmöistä? läpäisee lajien – esseen, novellin, kolumnin ja proosarunon – koko repertoaarin. Omassa osastossaan ovat miniesseet, joissa kiikaroidaan 1960-lukulaiseen lapsuuteen ja 1970-luvun ”yltiötiedostavaan” nuoruuteen. Nopolan tyylilaji on määrittelemätön; satiirin, ironian ja komiikan rajapinta on liikkuva.

”Nopola on täydellinen humoristi: ovela kyselijä ja hauska vastaaja.”
Kaisa Neimala, Suomen Kuvalehti

Sinikka Nopolan (s. 1953) tuotantoon kuuluu lyhytproosaa, esseitä, lastenromaaneja, -näytelmiä ja -musikaaleja, kuunnelmia, tv-draamaa, animaatiokäsikirjoituksia, pakinoita ja laulunsanoituksia.

Lisätiedot

Paino 290 g
Mitat 212 × 133 × 19 mm
Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

EAN