Oravien sota

Riina Katajavuori

Kovakantinen kirja

15,90 

Varastossa

Vaikuttava ja viisas kuvakirja Suomen vuoden 1918 tapahtumista

Oravaveljekset Valtteri ja Pekka asuvat naapuripuissa. Isoveli Valtterin puussa on paljon käpyjä, mutta pikkuveli Pekan puu antaa vähemmän satoa. Kun ankara talvi koittaa, Valtterilla ja hänen ystävillään on lokoisat oltavat, mutta Pekalta loppuu ruoka. Silloin veljesten välille puhkeaa iso riita. Valtteri saa taustatukea Sudelta, Pekka Karhulta.

Lukutavasta riippuu, kertooko Riina Katajavuoren ja kuvittaja Martin Baltscheitin hurja eläinsatu oravaveljesten keskinäisestä taistelusta vai Suomen vuoden 1918 sisällissodasta. Kirja avaa mahdollisuuden joko lukea tarinaa puhtaasti faabelina tai käsitellä sen kautta sisällissotaa lapsen kanssa.

Oravien sota on syntynyt yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin kanssa, jossa huomattiin, ettei Suomessa ole lastenkirjoja sisällissodastamme. Teos avaa yleismaailmallista ja ajatonta aihetta lapsentasoisesti.

Arvostettu runoilija ja kirjailija Riina Katajavuori on kirjoittanut monia lastenkirjoja, mm. kuvakirjan maahanmuuttajaperheistä, Mennään jo naapuriin (kuvitus Salla Savolainen), sekä avioerolapsesta kertovan Kaksi kotia (kuvitus Jenny Lucander). Martin Baltscheit on tunnettu ja palkittu saksalainen kuvittaja ja lastenkirjailija.

Lisätiedot

Paino 422 g
Mitat 252 × 252 × 10 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Kuvittaja