Rajaton valta – Modernin ajan diktaattorit Hitleristä Kim Jong-uniin

Leif Sundström

Kovakantinen kirja

24,90 

Varastossa

Mikä tekee diktaattorin?

Hitler, Stalin, Mussolini, Idi Amin, Saddam Hussein, Mao, Pol Pot, Kim Jong-un… lukuisia muita unohtamatta. Kirja esittelee merkittävimmät diktaattorit viimeisen sadan vuoden ajalta ja vie lukijan erikoiseen ja omalaatuiseen maailmaan, johon verrattuna monet kuvitteelliset tarinat kalpenevat.

Kaikista ei ole diktaattoreiksi, he ovat poikkeusyksilöitä ja tietävät sen erittäin hyvin. Diktaattorit ovat oma ihmislajinsa, joka on muokannut maailmaa suunnattomasti. He ovat moniulotteisia persoonia, joiden toimia on vaikea ennakoida. Eikä heidän aikansa ole vieläkään ohi.

Ei ole olemassa kaavaa, jolla diktatuuri syntyy, eikä sääntöä, miten diktaattori elää ja kuolee. Tarinat ovat erilaisia, mutta niiden taustalta hahmottuu yhteisiä piirteitä, joihin pureutumalla kirja kertoo, mitä diktatuuri on, mistä se kumpuaa ja mikä sitä pitää yllä.

FM Leif Sundström on opiskellut muun muassa filosofiaa, psykologiaa, kirjallisuutta, yhteiskuntatieteitä ja historiaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja julkaissut aiemmin tietokirjan Fasismi (2007).

Lisätiedot

Paino 752 g
Mitat 231 × 161 × 45 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä