Rautakausi

Tommi Melender

Kovakantinen kirja

7,90 

Varastossa

Katkeransuloinen kertomus siitä mitä tapahtuu, kun kultakausi on ohi

”Mä kirjoitan sellaisia romaaneja, joissa pienille käy huonosti, kun isot kiusaa niitä. Sellaista voi kuvata realistisesti tai humoristisesti. Mä kuvaan humoristisesti eli totuudenmukaisesti. Realismi on suurinta huijausta, koska se näyttää näkyvän maailman, mutta ei todellista maailmaa.”
Melender on prosaisti, joka suunnittelee tuhatsivuista romaania nimeltä 700 veljestä, tiiliskiveä Suomen sodanjälkeisestä historiasta. Inspiraatiota odotellessaan ja edellisen romaanin viimeistelyä paetakseen hän erehtyy kustantamon juhliin, saunareissulle Lohjalle ja vangiksi suomalaiseen miesproosakertomukseen.
Onerva on esseisti, joka yliarvioi lukijakuntaansa kirjoittamalla tunnustuksellisen esseen siitä kuinka hän kammoaa lapsia. Tarpeetonta sanoakaan, Onervasta tulee some-maailman sylkykuppi ja julkisuuden inhokki. Ehkä siksikin hän huolestuu yläkerran Luukas-pojasta – onko hiljaisen pojan kotona kaikki hyvin?

Rautakausi on yhtä aikaa salaivainen ja lämmin romaani muutoksista ja murtumista, yhteiskunnallisista ja henkilökohtaisista.

Tommi Melender (s. 1968) on romaanikirjailija, esseisti ja runoilija, jonka edellinen teos oli esseekokoelma Onnellisuudesta (2016). Hänen teoksensa Ranskalainen ystävä oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 2009.

Lisätiedot

Paino 270 g
Mitat 212 × 133 × 17 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä