Romanovit – 1613-1918

Simon Sebag Montefiore

Jättipokkari

25,00  8,50 

Varastossa

”Romanovit on ylivertaista eeppistä historiaa – – Siihen verrattuna Game of Thrones on kuin teekutsut pappilan puutarhassa”
Antony Beevor

Miten verisesti keskenään riitelevä suku onnistui saamaan Venäjän otteeseensa ja rakentamaan maailman loistavimman dynastian – ja miten he tuhosivat sen?

Kun Romanovit nousivat osin sattuman kautta Venäjän valtaistuimelle, maa oli sotien ja nälänhädän raunioittama. Vähitellen suku sai sekasortoisesta maasta rautaisen otteen ja ryhtyi laajentamaan alueitaan. Tuloksena oli valtakunta, jota mikään mahti ei voinut kaataa – paitsi Romanovit itse. Kun hallitsijasuku romahti, myös Suomelle avautui mahdollisuus itsenäistyä. Millaisia ihmisiä olivat yhdeksäntoista Romanov-suvun hallitsijaa ja heidän lähipiirinsä? Entä elääkö Romanovien henkinen perintö uutta kukoistuskauttaan nyky-Venäjän johdossa?

”Teosta voi lukea poliittisena historiana, mutta samalla se vie mennessään kuin laadukas epookkiromaani.”
Maaseudun Tulevaisuus

”Hallitsijasuvun jykevä ja vetävä historiateos auttaa ymmärtämään Venäjän nykypäivän ongelmia.”
Keskisuomalainen

”Tapahtumat ja juonittelut ovat sen verran huimaavia, että tunnettu fiktiivinen televisiosarja kalpenee rinnalla, ja paikka paikoin veri sekä suolenpätkät melkein valuvat sivuilta. Montefioren ja suomentajan teksti on myös erinomaista.”
Ilta-Sanomat

Lisätiedot

Paino 860 g
Mitat 211 × 136 × 55 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Alkuperäisteos

Kääntäjä