Särkyneen pyörän karjatila

Peter Franzén

Pokkari

9,00 

Varastossa

SYDÄMELLINEN JA RIEMASTUTTAVA YHDENPÄIVÄNROMAANI ISOÄIDIN HULLUNMYLLYKSI MENEVISTÄ SYNTYMÄPÄIVISTÄ

Maatilan vanha emäntä ja perheen matriarkka Kaino täyttää 80 vuotta. Paikalle tulevat Kainon aikuiset lapset perheineen ja joukko yllätysvieraita. Jos juhlille oli käsikirjoitus, se unohtuu saman tien, sillä iloinen jälleennäkeminen kääntyy vääjäämättä ennustamattomaksi sekamelskaksi.

Juhlissa on tarjolla kakun ja yhteiskuvan lisäksi fyysisiä ja henkisiä kolhuja. Vanhat kaunat ja uudet intohimot pulpahtavat pintaan eikä kirkkaiden löytyminen helpota järjestyksenpitoa.

Mustan komedian kääntöpuolena on aikuisten sisarusten suhteiden herkkä ja tarkkanäköinen kuvaus.

Peter Franzénin Särkyneen pyörän karjatila on samaan aikaan sydämellisen hauska maatilakomedia ja inhimillisen surumielinen kattaus sisarusparven toiveista, turhautumista ja ilon aiheista – maailmasta, jonka niin moni tunnistaa omakseen.

”Franzen kirjoittaa hauskasti kuvaten ihmisiä tarkkanäköisesti. Ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin hän löytää henkilöhahmoistaan. Kun tapahtumat vyöryvät, kirja pitää lukijan otteessaan. Vahva suositus tälle maalaiskomedialle.”
KMV-lehti

”Peter Franzénin kieli on hykerryttävää ja hän on luonut jokaisesta tyypistä niin omanlaisensa. Välillä naurattaa, kunnes vetää vakavaksi. – – Vahva suositus.”
Kirjavinkit.fi

”Peter Franzén hallitsee sanallisen ilotulituksen”
Kaleva

Lisätiedot

Paino 180 g
Mitat 179 × 111 × 20 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä