Silkkitie – Kansat, kulttuuri ja maisemat

Susan Whitfield

Kovakantinen kirja

19,90 

Varastossa

Upeasti kuvitettu matka Silkkitien historiaan!

Ikivanhoilla kauppareiteillä liikkuivat niin hyödykkeet kuin ajatuksetkin – jalokivistä ja mausteista uusiin uskontoihin ja oivalluksiin – Silkkitie onkin ollut keskeisessä asemassa Euroopan ja Aasian sivilisaatioiden kehityksessä.

Silkkitie-teos vie lukijan Euraasian sydämeen ja esittelee sen historiaa 1500 vuoden ajalta. Teoksen kirjoittamiseen on osallistunut yli 70 asiantuntijaa ympäri maailman, ja he esittelevät Silkkitien kulttuurien ja kaupankäynnin historiaa eri ympäristöjen kautta. Arot, vuoristot, aavikot, joet ja meret ovat vaikuttaneet kauppareittien varrella asuneiden ja kauppaa käyneiden ihmisten elämään monin tavoin. Kirjaa täydentävät yksityiskohtaiset kartat ja runsaat kuvat Keski-Aasian maisemista ja sadasta ikonisesta aarteesta, joihin kuuluu niin muinaisesineitä kuin ikivanhoja raunioitakin. Kirja kunnioittaa muinaisten kansojen rikasta kulttuuriperintöä, joka on syntynyt juuri erilaisuuksien ansiosta.

Susan Whitfield on tutkija, matkailija, luennoitsija ja kuraattori. Hän on käsitellyt Silkkiteiden historiaa, taidetta ja arkeologiaa useissa kirjoissaan, artikkeleissaan ja näyttelyissään. Kuratoidessaan British Libraryssa M. Aurel Steinin sekä muiden 1900-luvun alkupuolen tutkimusmatkailijoiden aineistoista koottua Keski-Aasian käsikirjoituskokoelmaa hän johti hanketta, joka pyrkii tuomaan Silkkiteiden esineistön kaikkien saataville. Hän on dokumentoinut arkeologisia kaivauksia ja museokokoelmia kaikkialla maailmassa.

Lisätiedot

Paino 3250 g
Mitat 320 × 258 × 58 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Alkuperäisteos

Kääntäjä

,