Sinuhe egyptiläinen

Mika Waltari

Kirja, Kovakantinen

35,00 

Ajaton historiallinen romaani 

Sinuhe on löytölapsi, joka kasvaa köyhän lääkärin poikana Thebassa ja ryhtyy itsekin lääkäriksi. Kohtalo vie hänet seikkailuihin silloisen maailman merkittäviin valtakuntiin Syyriaan, Babyloniaan ja jälleen Egyptiin. Thebassa Sinuhe nimitetään faarao Ekhnatonin aivokirurgiksi ja hän seuraa läheltä kiihkoilevan hallitsijan uudistuspyrkimyksiä. Monien myrskyisten vaiheiden, rakkauksien ja pettymyksien jälkeen Sinuhe muistelee maanpakolaisena elämäänsä. 

Sinuhe egyptiläinen ilmestyi heti sodan jälkeen 1945 ja vaikka sen tapahtumat sijoittuvat tuhansien vuosien taakse, sen sanoma on aina vetoava ja iätön. Sodan julmuuksia, yhteiskunnallisia mullistuksia, ystävyyttä ja rakkautta kuvatessaan se onnistuu kiteyttämään jotakin olennaista ihmisestä. 

Mika Waltarin (1908 – 1979) Sinuhe, egyptiläisestä tuli pian kansainvälinen bestseller, josta filmattiin Hollywood-elokuva ja joka on tähän mennessä käännetty suunnilleen 40 kielelle. Se aloitti Mika Waltarin suurten historiallisten romaanien sarjan ja sitä on usein kutsuttu tekijänsä pääteokseksi. 

Varastossa

Lisätiedot

Paino 960 g
Mitat 220 x 148 x 52 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

, ,

Sidosasu

,

Julkaisupäivä

Sarja

,

Sivumäärä