Suomen armeijan marssiopas Itä-Karjalaan 1938

Matti Kosonen, Pekka Tuomikoski

Kovakantinen kirja

33,00  12,00 

Varastossa

Tiedustelutietoa ja sotahistoriallista ajankuvaa

Kiehtova tietopaketti kaikille sotahistoriasta ja tiedustelutoiminnasta kiinnostuneille.

Suomen armeijan tiedustelun tärkein tehtävä 1930-luvun loppupuolella oli hankkia puna-armeijaan, sen suunnitelmiin ja toimintaan liittyviä tietoja. Valtion johtoa oli pystyttävä varoittamaan mm. mahdollisesta Suomeen kohdistuvasta sotilaallisesta uhasta. Kansainvälisen tilanteen kiristyttyä sotilastiedustelu kokosi vuonna 1938 salaisen Itä-Karjalaa koskevan yhteenvedon. Kun Suomi taisteli jatkosodassa Saksan rinnalla ja valtasi Itä-Karjalan, nämä samat tiedot olivat tärkeitä hyökkäysoperaatioita laadittaessa.Nyt ilmestyvä Suomen armeijan marssiopas Itä-Karjalaan 1938 sisältää sotilastiedustelun alkuperäisen Itä-Karjala-yhteenvedon kokonaisuudessaan. FL Matti Kosonen ja tietokirjailija Pekka Tuomikoski taustoittavat ja laajentavat alkuperäisen oppaan kiinnostavaksi ajankuvaksi ja asettelevat sen historialliseen kontekstiinsa, osaksi Suomen tiedustelutoiminnan historiaa ja sotahistoriaa. Teoksen täydentää runsas kuvitus.

Lehtori, FL Matti Kosonen on toiminut teollisuuden johtotehtävissä sekä tutkijana ja opettajana Joensuun yliopistossa (nyk. Itä-Suomen yliopisto). Nykyisin hän työskentelee opettajana Joensuun lyseon lukiossa. Kosonen on julkaissut useita tutkimuksia mm. tiedustelusta, vakoilusta ja vakoiluntorjunnasta sekä Suomen rajojen vartioinnista ja kotirintaman toiminnasta talvi- ja jatkosodassa.

Pekka Tuomikoski on liminkalainen historioitsija ja tietokirjailija, joka on julkaissut yli 20 tietokirjaa. Vapaa-aikanaan hän pelaa shakkia ja lukee mm. laadukasta neuvostokirjallisuutta.

Lisätiedot

Paino 390 g
Mitat 220 × 142 × 23 mm
EAN

Kirjailija

,

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä