Suruton kaupunki – 1920-luvun iloinen Helsinki

Mikko-Olavi Seppälä

Kovakantinen kirja

34,00  5,50 

Varastossa

”Oi sa sulo Helsinki, sa oot maailmankaupunki.” (Rafael Ramstedt 1922).

Kieltolain ajan Helsinki pulppusi jazzia ja juovuttavia unelmia. Näyttävästi kuvitettu teos kertoo, miten helsinkiläiset elivät kiihkeän ja ristiriitaisen, suruttoman 1920-luvun.

Öisiä katuja valaisivat reklaamivalot, tieteen keksinnöt ja moderni taide järkyttivät maailmankuvaa ja kokaiini vei toiseen todellisuuteen. Kaupungin kaduilla törmäsivät niin sakilaiset kuin raittiusintoilijat, jazztytöt ja urheilijat, talonpoikaismarssijat ja urbaanit kosmopoliitit, hevoset ja autot. Väiteltiin ja unelmoitiin. Kaalimaat lanattiin pallokentiksi. Haettiin vauhtia ilonpitoon viinanhuuruisista salakapakoista tai apteekkien hyvin varustelluista samppanjakellareista. Huumaannuttiin uudesta kaupunkikulttuurista ja tanssittiin yli hautojen… Mikko-Olavi Seppälä loihtii eteemme suruttoman 1920-luvun ja kertoo elävästi, kuinka kaiken ilottelun lomassa moderni maailma saapui Helsinkiin.

Mikko-Olavi Seppälä (s. 1975) on toiminut professorina, vapaana tutkijana ja kustannustoimittajana. Hän on kirjoittanut Riitta Seppälän kanssa ihastusta herättäneen elämäkerran isoäidistään runoilija Aale Tynnistä. Hän on myös kuplettiperinnettä päivittävän Sakilaiset-orkesterin solisti.

Lisätiedot

Paino 950 g
Mitat 232 × 202 × 21 mm
Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Graafikko

EAN