Swing Time – Romaani

Zadie Smith

Kovakantinen kirja

31,00 

Varastossa

”Vahva, monitahoinen romaani… Rikas ja kiehtova…” – Publishers Weekly

Zadie Smithin kunnianhimoinen, runsas romaani Swing Time vie lukijaa monikulttuurisesta Lontoosta rujonkauniiseen Afrikkaan.

Kaksi kullanruskeaa tyttöä haaveilee tulevansa tanssijaksi, mutta vain toisella, Traceylla, on siihen lahjoja. Ympäristö asettaa menestykselle rajat eikä köyhyyden kierrettä niin vain katkaista. Lyhyen tanssijanuran jälkeen vuokrakasarmit sulkevat Traceyn taas sisäänsä. Nimettömäksi jäävällä kertojalla taas on koulutusta, sosiaalista omaatuntoa ja vapaus lähteä, mutta hän valitsee uran poptähti Aimeen avustajana, varjoelämän. Elämää kuhisevan Lontoon svengaavasta ilmapiiristä hän siirtyy Aimeen etuoikeutettuun tiimiin, New Yorkiin ja sitten Länsi-Afrikkaan perustamaan tytöille koulua. Traceyn ja kertojan välinen ystävyys särkyy, mutta toisistaan he eivät irti pääse. Säkenöivä ja syvästi inhimillinen Swing Time on romaani ystävyyden voimasta, musiikista yli rajojen ja sitkeistä juurista, jotka ankkuroivat ihmisen aikaansa ja omaan itseensä.

Zadie Smith (s. 1975) on brittikirjailija, joka tunnetaan Lontoon NW-alueelle sijoittuvista urbaaneista, monikulttuurisista ja sosiaalisesti tarkkanäköisistä romaaneistaan. Zadie Smith debytoi hämmentävän kypsällä ja herkkävaistoisella romaanillaan Valkoiset hampaat (suom. 2001). Terävä, lontoolaista juutalaisyhteisöä tarkasteleva Nimikirjoitusmies suomennettiin vuonna 2004. Täyteläisen moniääninen Kauneudesta (suom. 2006) palkittiin mm. Orange-palkinnolla ja Man Booker -ehdokkuudella. Kokeileva Risteymiä (suom. 2013) on pirstaleisen modernin maailman kuvaus ja Smithin neljäs romaani.

Zadie Smith perheineen asuu New Yorkissa.

Lisätiedot

Paino 772 g
Mitat 232 × 156 × 42 mm
Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Alkuperäisteos

Kääntäjä

EAN