Taistelu Suomesta 1939-1940

Gordon F. Sander

Pehmeäkantinen kirja

37,00 

Varastossa

Ylistyslaulu suomalaiselle puolustustahdolle ja sotilastaidolle.

Yhdysvaltalaisen Gordon F. Sanderin teos talvisodasta kertoo, kuinka pystypäinen kansa torjui ylivoimaisen vihollisen ja herätti koko maailman ihailun.

Neuvostoliitto valloittaa Suomen muutamassa päivässä. Stalin oli asettanut marraskuun lopussa 1939 alkaneelle talvisodalle päämäärän, johon uskoi myös länsimainen lehdistö. Suomen pienet ja heikosti varustetut joukot aloittivat lyhyeksi povatun puolustustaistelun monin verroin vahvempaa puna-armeijaa vastaan.

Kun Suomi taisteli menestyksellä puna-armeijaa vastaan vielä Stalinin 60-vuotispäivänä joulukuussa, maailmalla herännyt myötätunto ja ihailu pohjoista kansaa kohtaan kasvoi entisestään. Miten näin tehokas vastarinta oli ylipäätään mahdollista – ja keitä olivat peräänantamattomat suomalaiset?

Taistelu Suomesta 1939-1940 kertoo talvisodan syttymisestä ja etenemisestä jännittävästi ja suomalaisten kohtaloihin eläytyen. Tuloksena on helposti lähestyttävä yleiskuvaus sodan tapahtumista niin kotirintamalla kuin juoksuhaudoissa – toisen maailmansodan keskeisiä hahmoja ja venäläisten kokemuksia unohtamatta. Kirja antaa nykylukijalle valaisevan näkökulman suomalaiseen sisuun ja sinnikkyyteen, joiden maine on kantanut näihin päiviin saakka.

Gordon F. Sander on yhdysvaltalainen toimittaja ja tietokirjailija, joka on vieraillur Suomessa vieraillut säännöllisesti 1970-luvulta lähtien. Sander on kirjoittanut viisi kirjaa mukaan luettuna Urho Kekkosesta kertova tietokirja Kansalainen Kekkonen. Hän on ollut myös Pulitzer-ehdokkaana. Sander asuu Riiassa, josta käsin hän kirjoittaa useille yhdysvaltalaisille laatulehdille.

Lisätiedot

Paino 740 g
Mitat 220 × 145 × 36 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä