Temperamentti – ihmisen yksilöllisyys

Liisa Keltikangas-Järvinen

Kovakantinen kirja

31,00  18,60 

Varastossa

Aikuisuuden pohja on lapsuuden kokemuksissa

Miten hyvin lapsen temperamentti ja ympäristön vaatimukset ja odotukset sopivat yhteen, vai sopivatko ollenkaan?

Temperamentti on ihmisen synnynnäinen käyttäytymistyyli, hänen tapansa reagoida asioihin. Toiset ovat helposti innostuvia, toiset taas hitaasti lämpeneviä. Jokaisesta lapsesta saadaan riittävän sopeutuva, itsensä hyväksyvä, muiden kanssa toimeen tuleva ja stressiä sietävä aikuinen, mutta se edellyttää lapsen yksilöllisen rakenteen tuntemista ja hyväksymistä. Väärät odotukset saattavat vaarantaa hyvän kehityksen. Koulu taas ”suosii” tiettyjä temperamenttirakenteita, jolloin tietynlaiset oppilaat saattavat jäädä alisuoriutujiksi.
Teoksesta on apua kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lapsen kehityksestä mutta myös aikuisille, jotka haluavat oppia ymmärtämään paremmin itseään.

Psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen on suomalaisen temperamenttitutkimuksen uranuurtaja. Hän on käsitellyt teoksissaan itsetuntoa, lasten aggressiivisuutta ja temperamentin vaikutuksia mm. ihmisen yksilöllisyyteen, koulumenestykseen ja elämänhallintaan. Keltikangas-Järvinen valittiin Vuoden professoriksi 2008, ja hänen teoksensa Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot (2010) sai Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon ”merkittävänä yhteiskunnallisena puheenvuorona”.

Lisätiedot

Paino 480 g
Mitat 221 x 141 x 24 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Graafikko