Toinen sukupuoli 1 & 2 – Tosiasiat ja myytit & Eletty kokemus

Simone de Beauvoir

Jättipokkari

19,90 

Varastossa

Feminismin klassikko nyt yksissä kansissa!

”Toinen sukupuoli on yhä ajankohtainen kannanotto naisen asemaan ja kiehtova analyysi sukupuolen merkityksestä ihmisen olemassaolossa.”

– Yliopisto-lehti, 2010

Simone de Beauvoirin mukaan nainen on määritelty poikkeamaksi normista eli miehestä, joka on asetettu edustamaan ihmistä yleensä. Nainen on ”absoluuttinen Toinen”. Toisin kuin miestä, häntä ei pidetä aktiivisena ja itsenäisenä toimijana, jolla olisi vastuu omasta vapaudestaan. Naisen myös käsitetään yksin edustavan ihmisen sukupuolisuutta ja ruumiillisuutta, ja monet naista koskevat rajoitukset perustellaan vetoamalla hänen ruumiinsa erityispiirteisiin. Toinen sukupuoli kuvaa ja kyseenalaistaa mestarillisesti tällaisen naisen olemassaoloa määrittelevän asetelman. Beauvoir vaatii yhteiskunnan taloudellisten ja sosiaalisten rakenteiden muutosta, jotta nainen voi toteuttaa sitä vapautta, joka hänelle ihmisenä kuuluu.

Toisen sukupuolen ensimmäisessä osassa Tosiasiat ja myytit Beauvoir esittää kysymyksen, joka ohjaa koko teosta: mikä oikeastaan on nainen? Beauvoir kuvaa, kuinka käsitystä naisen toiseudesta on rakennettu traditioissa, joissa nainen on määritelty nimenomaan miehen näkökulmasta. Beauvoir tutkii historiaa, myyttejä ja kirjallisuutta sekä purkaa kohtaloa, jonka biologia, psykoanalyysi ja historiallinen materialismi naiselle esittävät. Teoksen toisessa osassa Eletty kokemus Beauvoir selvittää, miten naiseuteen liittyvät arvot ja merkitykset määräävät naisen mahdollisuuksia yhteiskunnassa ja leimaavat naisten kokemuksia naisena olemisesta.

Lisätiedot

Paino 826 g
Mitat 212 × 139 × 55 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Alkuperäisteos

Kääntäjä

, ,