Tulenarka totuus

John Le Carré

Kovakantinen kirja

31,00  7,00 

Varastossa

Laadukkaan agenttiseikkailun huippu

Vakoiluromaanin kantaisä on elämänsä vedossa: yksikään jännityskirjailija ei kirjoita näin hyvin – tai hauskasti. Brittihuumorin ystävät kiittävät.

Terrorisminvastainen operaatio Gibraltarilla on niin salainen, että edes ulkoministerin yksityissihteeri Toby Bell ei tiedä siitä mitään. Pian hän alkaa kuitenkin epäillä salaliittoa – ja joutuu saman tien ulkomaankomennukselle. Kolme vuotta myöhemmin hän on tiukan paikan edessä: kuunnellako omatuntoaan vai hänen majesteettinsa hallitusta? ”John le Carré ei ole pelkkä jännityskirjailija, hänet tullaan muistamaan yhtenä 1900-luvun jälkipuoliskon merkittävimmistä romaanikirjailijoista. Hänelle olisi pitänyt myöntää Booker-palkinto ja kauan aikaa sitten.” – Ian McEwan, Booker-palkittu kirjailija

Legendaarinen vakoilukirjailija John le Carré (s. 1931) toimi Britannian tiedustelupalvelussa 1959–1964. Kirjallinen debyytti ilmestyi 1961, ja maailmanlaajuisen suosion hän saavutti kolmannella romaanillaan Mies kylmästä (1963, suom. 1964). Siitä lähtien hän on pysynyt lukijoitten kestosuosikkina. John le Carrén teoksista on suomennettu 22, viimeksi Lainsuojaton ja Hurmaava petturi. Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja -romaanin pohjalta tehtiin 2011 elokuva, jonka pääosassa nähtiin Gary Oldman.

Lisätiedot

Paino 550 g
Mitat 219 × 144 × 29 mm
Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä

Alkuperäisteos

Kääntäjä

EAN