Tuulihaukka

Kaari Utrio

Pokkari

12,00 

Varastossa

Olaf Tuulihaukka, suomalaisen tietäjänaisen Terhenin ja ruotsalaisen varjagin Eirik Väkevän kristitty poika, voittaa elämässään kaiken mitä mies voi toivoa. Sinetran kreivinä hänellä on valtaa ja vaurautta ja Kalabrian kaunein nainen vaimonaan. Mutta mielen levottomuus ei hellitä. Jotakin puuttuu, jossain syvällä on tyhjä aukko, jota maailman menestys ei voi täyttää.

Muinaissuomalaisen mahtitalon tytär Aure Nukuttaja saa kerta toisensa jälkeen sopeutua vieraisiin oloihin. Lyy-veljen kohotessa korkeaan asemaan Konstantinopolin keisarin varjagikaartissa punakiharainen sisar parantaa ikivanhoilla lauluillaan Kultaisen Kaupungin mahtavia. Kun Bysanttia uhkaa idästä vaarallisin vihollinen vuosisatoihin, sisaruspari tempautuu mukaan epätoivoiseen puolustustaisteluun.

Auren ja Olafin kohtalot on sitonut pysyvästi yhteen vuosien takainen tapahtumasarja kaukana Suomenmaalla. Kristikunnan ratkaisunhetkillä Auren rohkeus ja neuvokkuus kohtaavat Olaf Tuulihaukan voiman ja taistelutaidon, ja suurten tapahtumien myllerryksessä väistyy verikoston pyhä velvoite – mutta vain hetkeksi.

Tuulihaukka on jatkoa teokseen Vaskilintu.

”Hieno ja upeasti rakennettu kokonaisuus. Ehdottoman täynnä historiaa ja mielenkiintoisia pikku yksityiskohtia. Romantiikkaakin löytyy ja sopivassa määrin juonittelua. Aseiden kalsetta, kavioiden kopsetta, ylhäisiä naisia, naurua ja kyyneleitä.”
lukijankirjahylly.blogspot.fi

Lisätiedot

Paino 410 g
Mitat 179 × 111 × 45 mm
EAN

Kirjailija

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä