Valtaa ja oikeutta – Kuvallisten symbolien voima

Kovakantinen kirja

37,00  31,50 

Varastossa

Valta ja oikeus kietoutuvat toisiinsa ja ilmenevät visuaalisesti monin tavoin.

Runsaasti kuvitettu teos tarjoaa monipuolista tietoa vallan ja oikeuden kuvallisesta ilmentymisestä kautta historian. Teoksessa vallankäytön ja oikeudenhoidon visuaalisuus näyttäytyvät rikkaana niin kirkollisessa kuin maallisessa elämässä aina varhaisimmista ajoista nykypäivään.

Kirja koostuu useista aihepiiriä syvällisesti käsittelevistä asiantuntija-artikkeleista. Kaikista artikkeleista on kattavat tiivistelmät ruotsiksi ja päätösartikkeli on myös englanniksi. Teoksen on toimittanut taidehistorian dosentti FT Virpi Harju Kansallisgalleriasta ja teoksen suojelijana on toiminut Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Teoksen on toimittanut dosentti Virpi Harju ja hänen lisäkseen siihen on kirjoittanut dosentti Tuomas Heikkilä, professori Henrik Meinander, professori Ville Lukkarinen, emeritusprofessori Heikki E. S. Mattila. Lisäksi esipuheet ovat kirjoittaneet korkeimman oikeuden presidentti Timo Esko, korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori sekä Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen.

Lisätiedot

Paino 1040 g
Mitat 268 × 203 × 22 mm
EAN

Kustantaja

Sidosasu

Julkaisupäivä

Sivumäärä